Synonym for Gin

  • af
god gin

Synonymet på Gin er tæt på Genever som er det nederlandske navn for gin hvor ordet stammer fra.

Hvad er Gin?

Gin er en alkoholisk drik som er destilleret og som har fået sammensat smagen sammen med enebær. Gin har tidligere udelukkende været produceret i England og har været yderst kendt for dette, men idag så produceres gin i hele verden. På det danske markedet, så produceres der over 50 brands / mærker med gin, så det er helt tydeligt at dette har ændre sig fra tidligere.

Gin Historie

Navnet ”Gin” stammer helt tilbage fra det nederlandske navn for det, som hedder ”Gennever” som har sin oprindelse fra det franske ord for enebær, nemlig geniévre som kommer fra latin. Selve Gin drikken stammer helt tilbage fra en professor i medicin som hed Fransiscus Sylvius der tilbage i 1600 tallet blandede alkohol sammen med enebær, da dette var et godt alternativ til smerter i nyerene. Men i 1689 så kom Wilhelm af Oranje til magten i nedernaldene og her fik de Engelske soldater smag for denne drik, som dengang blev solgt på apoteker ligesom alle andre former for brændevin. Dengang blev denne drik primært brugt til at kurere eller mindske diverse plager.

Den gamle nederlandske gin er fuldstændig anderledes end den gin vi kender som engelsk gin, som vi også den dag i dag får. Den produceres nemlig af byg og bliver lagret på træfade, hvilket også giver en smag der kan minde en anelse af whisky.

Hvad er den bedste gin?

god gin

Det er individuelt hvad der menes at være den bedste gin, men den bedste gin er ofte en gin som har fået lov at blive destilleret en del gange, mens den ofte skal have en tør smag.

Ofte så bruges en gin også til gin og tonic og her skal denne gin helst ikke være en af de billige fra supermarkedet, hvis man virkeligt ønsker sig den bedste gin og tonic. Du kan finde forslag på en god gin her hvis du vil vide mere præcist hvad en god gin er for noget.